Meer weergeven

Fiona van Rossem

Fiona van Rossem (1957 -  Great Yarmouth, Grt. Britannië)

Dochter van Ru van Rossem en voorzitter van de opgerichte stichting Ru van Rossem.

 

Als activiteitenbegeleidster heb ik gewerkt in een verzorgingshuis, en had daarnaast een schilderproject voor de bewoners. Vanwege dat Ru Alzheimer kreeg en ik als activiteitenbegeleidster werkte, zag ik dat activiteiten vooral eenzijdig aangeboden werden en bepaalde doelgroepen niet datgene aangeboden kregen waarop hun leefstijl gericht was. Er vond een oprichting plaats van een Huis voor de ouder wordende Kunstenaars. Dit zou later Mariëngaarde gaan heten. Een plek voor kunstenaars op leeftijd om in dezelfde sfeer te blijven wonen met gelijkgestemde mensen: werken wonen en leven als kunstenaar.

Zelf ben ik kunstenaar en maak collageschilderijen die ik regelmatig exposeer.

Daarnaast geef ik een schildercursus aan mensen in een wijkcentrum die bepaalde technieken willen leren op het gebied van tekenen, schilderen en toegepaste technieken.

Enkele malen per jaar geef ik een workshop aan mensen met een verstandelijke beperking en verzorg ik workshops op afspraak.

www.fionavanrossem.nl

Meer weergeven

Robert van Rossem

Robert van Rossem (1963 - Tilburg)

Zoon van Ru van Rossem en penningmeester voor de stichting Ru van Rossem.

Ik kom uit een kunstzinnig gezin waar kunst altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. Door het zien van de vele verschillende  tentoonstellingen van Ru zowel in binnen als in buitenland samen met de mooie kunstreizen die we maakten met mijn ouders ontkom je er niet aan dat je je op een gegeven moment zelf met kunst bezig gaat houden.
Ik heb verschillende cursussen gevolgd o.a. bij de vrije kunstacademie in Haarlem [ schilderen ,beeldhouwen en met name grafiek/etsen] en op de vrije tekenacademie in Amsterdam.

Vanuit mijn beroep in de jeugdzorg heb ik een workshop houtbewerking met jongeren opgezet. Hierbij maakte de jongeren houten spiegellijsten in verschillende vormen/symbolen en kleuren. Deze spiegellijsten werden verkocht vanuit de galerie/winkel van de stichting, helaas werd de groep na een periode uit elkaar gehaald en opgeheven.
Ik ben hierna als kunstenaar zelf verder gegaan met het maken van houten spiegellijsten en door deze te exposeren in galeries winkels en beurzen. Daarnaast ben ik ook verbonden bij een kunstenaarsvereniging in Hillegom de School .
Bij kunstenaarsvereniging de School heb ik mijn atelier en worden er samen met andere kunstenaars per jaar verschillende exposities georganiseerd.
www.kunstspiegellijsten.nl
www.deschoolhillegom.nl
www.kuco.nl

Meer weergeven

Rogier van Rossem

 

Rogier van Rossem (1974- Tilburg)

Rogier van Rossem is zoon van Ru van Rossem en verzorgt samen met Sarah van Rossem de PR voor stichting Ru van Rossem en is algemeen bestuurslid.

 

Opgroeiende in een huis vol kunstenaars word je uiteraard beïnvloed door kunst, in mijn vroege jeugd was ik dan ook altijd te vinden op het atelier van mijn vader. In mijn dagelijks leven ben ik niet direct met de kunstwereld verbonden, maar werk primair met bijzondere dieren zoals reptielen en amfibieën. Daarbij heb ik nog een natuurbeschermingsorganisatie en ook heb ik een aantal jaren geleden een natuureducatiecentrum opgericht, waarbij er via allerlei activiteiten een connectie wordt gezocht

tussen de natuur en kunst. Dit is denk ik een zeer belangrijk concept, om inspiratiebronnen als de natuur te gebruiken om ook de jeugd weer enthousiast te krijgen voor kunst en cultuur.

 

De rol die ik vervul binnen de stichting is er dan ook een van het bouwen aan netwerken die een positief klimaat creëren voor kunst en cultuur, waarbij vaak ludieke manieren worden gevonden om kunst onder de aandacht te brengen. Dit sluit heel goed aan bij mijn dagelijkse bezigheden waarbij deze manier van werken ook wordt toegepast. Verder werken we samen aan het behoud van het werk van mijn vader en het exposeren daarvan.

www.kameleon.to

www.jurassic-solutions.com

www.herpetofaunafoundation.org

www.valleike.nl

Meer weergeven

Sarah van Rossem

Sarah van Rossem (1990 -  's-Hertogenbosch)

Dochter van Richard van Rossem, kleindochter van Ru van Rossem. Verzorgt samen met Rogier van Rossem de PR voor stichtig Ru van Rossem en is algemeen bestuurslid.

Als kleindochter van Ru en jonge kunstenaar vind ik het belangrijk om werk van een oudere generatie kunstenaars te tonen. Kennis, techniek, vaardigheid, ambacht en thematiek kunnen een volgende generatie kunstenaars inspireren. Kunst speelt een prominente rol in onze familie, ook na het overlijden van Ru. Ru's grote wens, het tonen van zijn werk,  is het hoofddoel geworden van de stichting Ru van Rossem. Het is mooi om dit doel samen met familieleden te verwezenlijken. 

Ik ben als kunstenaar zowel geïnspireerd door de grafiek als door de fotografie(mijn vaders expertise). In mijn beeldend werk combineer ik analoge fotografie met grafische technieken. Naast mijn kunstenaarschap ben ik werkzaam als docent beeldende kunst en CKV op een middelbare school en als museumdocent.

www.sarahvanrossem.com